Novosti

Kalendar aktivnosti-početna

Susret s lokalnim stočarima u Kijevu i Vrlici

Početkom studenog otvoren je javni poziv za iskazivanje interesa lokalnim stočarima za provedbu ispaše na Dinaru u sljedećoj godini. Obzirom na interes i pitanja koja su pristizala projektnom timu, u dogovoru s načelnicom općine Kijevo gđ. Lidijom Slavić i dogradonačelnikom grada Vrlike g. Nikolom Uzunom organiziran je susret s lokalnim stočarima, vlasnicima i članovima OPG-ova u Kijevu i Vrlici.

Dnevnik Dinare

Što raste u zaraslim dijelovima Dinare?

Uvukla nam se jesen u sve pore dana, a listopad nam je donio prirodu u njezinim najljepšim kolorima. Maglovita jutra, oštar i hladan zrak uz

Novosti

Poruka s Dinare: Čuvajte je kao oči u glavi!

Početkom godine projekt Dinara back to LIFE je predstavio svoj vizualni identitet putem društvenih mreža te zainteresirao domaće stanovništvo i širu javnost za restauracijske i

Novosti

Zašto brojimo pčele?

Brojite pčele? Nevjerica i čuđenje svaki put kada nas domaći ljudi sretnu na terenu kada – brojimo pčele. Zašto bi brojali pčele, koje pčele i kako ih uopće brojimo?

Dnevnik Dinare

Raznolik živi svijet Dinare

Posjet Dinari uvijek nas razveseli. Kako je krenula sezona terena, sve češće smo okruženi ljepotama Dinare koje su trenutno u bojama našeg vizualnog identiteta. Iako se na oko čini prazna i pusta, Dinara je puna života.

Novosti

IZVJEŠTAJ S TERENA: Vruće je, ali mora se!

Prošli tjedan smo obišli Dinaru i odradili terenske aktivnosti na području Vrdova, Ježević suhopolja i Kijevskog suhopolja. Unutar odabranih lokacija, nalaze se poligoni na kojima će se provoditi pojedine aktivnosti poput uklanjanja grmlja, ispaša ili kontroliranog paljenja, ali i istraživanja.