‘Povratak prirodi’ – izložba o Dinari na Festivalu znanosti u Šibeniku

Naša putujuća izložba fotografija idući će tjedan otputovati na more - 'Povratak prirodi' bit će postavljena u Šibeniku.
izlozba sibenik 2

Tematska izložba ‘Povratak prirodi’ nastala u sklopu projekta Dinara back to LIFE bit će otvorena 3. svibnja 2022. u Šibeniku na Festivalu znanosti, kojem je glavna tema – život!

Projektna izložba fotografija ‘Povratak prirodi: Dinara back to LIFE’ inspirirana je razgovorima sa stanovnicima s područja Dinare o značaju ovog planinskog područja na njih i njihove živote. Na osnovu ovih razmišljanja lokalnog stanovništva odabrane su izložene fotografije koje predstavljaju Dinaru kao mjesto prirode, života i rada.

Ovih 15 probranih fotografija podijeljeno je u cjeline, od kojih svaka naglašava po jedan aspekt vrijednosti Dinare. Izložbom se želi naglasiti značaj Dinare za prirodu i za ljude te ukazati na ulogu svih nas u očuvanju njezinog prirodnog bogatstva.

Izložba u Šibeniku održava se u sklopu Festivala znanosti, a čija tema je ove godine „život“. Projekt Dinara back to LIFE bavi se upravo povratkom intenzivnijeg života na Dinaru kroz restauraciju travnjačkih staništa i povratak rijetkih rijetkih vrsta ptica koje ovise upravo o travnjacima kao staništima. Život, njegovo očuvanje i poboljšanje te divlje vrste kojima je život ugrožen teme su i ovogodišnjeg Festivala znanosti kao i projekta Dinara back to LIFE te nam je stoga drago da će šibenska publika imati mogućnost osvijestiti ova bitna pitanja.

Izložba se otvara 3. svibnja u 12 sati u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” (Poljana 6), u suradnji s partnerstvom Dinara back to LIFE i Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije, te će biti slobodna za razgledavanje do 7.5. svakim danom od 8 do 20 sati. Dinara back to LIFE provodi se u partnerstvu LAG-a Cetinska krajina, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskih šuma i Udruge Biom, a predstavnik projekta održat će prigodno predavanje o tome kako projektom doprinosimo povratku života na Dinaru.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
E-MAIL