Novosti

Novosti

Study tour: Rewilding priča iz Nizozemske

Sredinom svibnja otišli smo na studijsko putovanje u Nizozemsku u organizaciji Eurosite, europske organizacije koja objedinjuje nevladine udruge, stručnjake, vladine organizacije i sve zainteresirane sa zajedničkim ciljem očuvanja prirode.

Dnevnik Dinare

Vikend izlet na Dinari

Sredinom travnja, entuzijastični zaljubljenicu u prirodu i ptice, članovi udruge Biom proveli su vikend na Dinari. Osim druženja, edukacije i upijanja blagodati prirode, posjetili su

Kalendar aktivnosti

Uskoro počinje ”Dinara back to LIFE” konferencija

Iznimno nam je zadovoljstvo najaviti konferenciju projekta “Dinara back to LIFE” pod nazivom “Međusektorskom suradnjom prema održivom upravljanju travnjacima”. Na konferenciji ćemo okupiti predstavnike iz

Kalendar aktivnosti-početna

Kontrolirano paljenje zaraslih travnjaka na Dinari

Početkom veljače proveli smo kontrolirano paljenje zaraslih travnjaka na Dinari i tako uspješno nastavili aktivnost koju smo započeli prije dvije godine. Kontrolirano paljenje jedna je

Kalendar aktivnosti

Drugi kratki film ”Umijeće suhozidne gradnje”

Uzbuđeni smo i sretni što možete pogledati zabilježene kadrove s obnove suhozida, bunara i lokva, ali i  doživljaje s prošlogodišnjeg edukativno-volonterskog suhozidnog kampa Ježević 2022. 

Foto: Monika Vrgoč
Novosti

Pojoprivrednici, trebamo vas u ovom upitniku!

U sklopu projekta Dinara back to LIFE prepoznali smo važnost održivog prehrambenog sustava te krećemo s izradom studije ”Ključni koraci u uspostavi kratkih lanaca opskrbe na području Dinare” i trebamo vašu pomoć u prikupljanju informacija.

Kalendar aktivnosti-početna

Suradničko vijeće sa stočarima

Sastanak Suradničkog vijeća okupio je stočare s kojima su ranije u godini potpisani ugovori o suradnji, te s kojima radimo na fokusiranoj ispaši pašnjaka čije je održavanje presudno za očuvanje vrsta poput ćukavice i kratkoprste ševe.

Novosti

Iskustvo sa šarmantnih Pireneja

Po dolasku jeseni, kraj listopada rezervirali smo za odlazak na studijsko putovanje u Španjolsku kako bi razmijenili znanja i iskustva s drugim LIFE projektom.

Kalendar aktivnosti

Save the date! Konferencija projekta “Dinara back to LIFE”

Međusektorskom suradnjom prema održivom upravljanju travnjacima Iznimno nam je zadovoljstvo najaviti konferenciju projekta “Dinara back to LIFE” pod nazivom “Međusektorskom suradnjom prema održivom upravljanju travnjacima”.