Novosti

Kalendar aktivnosti

13 pitanja uz kontrolirano paljenje na Vrdovu

Napokon smo dočekali i trenutak da započnu konkretne restauracijske aktivnosti travnjaka u sklopu projekta „Dinara back to LIFE”. U nadolazećem tjednu planirana je provedba kontroliranog

Kalendar aktivnosti-početna

Dinara je 12. park prirode u Hrvatskoj!

Godinama duga inicijativa za proglašenjem masiva Dinare zaštićenim područjem, danas je uspješno privedena kraju na opće oduševljenje svih zaljubljenika u Dinaru. Dinaru službeno krasi titula 12. parka prirode u Lijepoj našoj!

Dnevnik Dinare

Dinara back to LIFE: Prva godina iza nas

Prvu godinu projekta posvetili smo postavljanju temelja, svih onih pripremnih aktivnosti na temelju kojih će se provoditi restauracija. Uspješno smo oformili tim, pronašli smo zajedničku viziju, upoznali teren i zakoračili u istraživanje početnog stanja i stvaranje kontakata u zajednici.

Kalendar aktivnosti-početna

Susret s lokalnim stočarima u Kijevu i Vrlici

Početkom studenog otvoren je javni poziv za iskazivanje interesa lokalnim stočarima za provedbu ispaše na Dinaru u sljedećoj godini. Obzirom na interes i pitanja koja su pristizala projektnom timu, u dogovoru s načelnicom općine Kijevo gđ. Lidijom Slavić i dogradonačelnikom grada Vrlike g. Nikolom Uzunom organiziran je susret s lokalnim stočarima, vlasnicima i članovima OPG-ova u Kijevu i Vrlici.

Dnevnik Dinare

Što raste u zaraslim dijelovima Dinare?

Uvukla nam se jesen u sve pore dana, a listopad nam je donio prirodu u njezinim najljepšim kolorima. Maglovita jutra, oštar i hladan zrak uz

Novosti

Poruka s Dinare: Čuvajte je kao oči u glavi!

Početkom godine projekt Dinara back to LIFE je predstavio svoj vizualni identitet putem društvenih mreža te zainteresirao domaće stanovništvo i širu javnost za restauracijske i

Novosti

Zašto brojimo pčele?

Brojite pčele? Nevjerica i čuđenje svaki put kada nas domaći ljudi sretnu na terenu kada – brojimo pčele. Zašto bi brojali pčele, koje pčele i kako ih uopće brojimo?

Dnevnik Dinare

Raznolik živi svijet Dinare

Posjet Dinari uvijek nas razveseli. Kako je krenula sezona terena, sve češće smo okruženi ljepotama Dinare koje su trenutno u bojama našeg vizualnog identiteta. Iako se na oko čini prazna i pusta, Dinara je puna života.

Novosti

IZVJEŠTAJ S TERENA: Vruće je, ali mora se!

Prošli tjedan smo obišli Dinaru i odradili terenske aktivnosti na području Vrdova, Ježević suhopolja i Kijevskog suhopolja. Unutar odabranih lokacija, nalaze se poligoni na kojima će se provoditi pojedine aktivnosti poput uklanjanja grmlja, ispaša ili kontroliranog paljenja, ali i istraživanja.