Raspisan natječaj za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Mala poljoprivredna gospodarstva s područja Sinja, Trilja, Vrlike, Hrvaca i Otoka imaju priliku modernizirati svoju poljoprivrednu mehanizaciju i priključke sa po 113 tisuća kuna potpore.
Dizajn bez naslova - 2021-10-11T135149.821

Lokalna akcijska grupa Cetinska krajina objavila je natječaj za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, za što prijave kreću od 22. listopada. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju iznosi 2.265.570,00 HRK gdje iznos potpore po projektu iznosi 15.000 eura, odnosno 113.278,50 HRK, s intenzitetom potpore 100%.

Natječaj je namijenjen malim poljoprivrednim gospodarstvima koja imaju sjedište na području LAG-a Cetinska krajina, što uključuje gradove Sinj, Trilj i Vrliku te općine Hrvace i Otok. Prema postavljenim bodovnim kriterijima, potiču se manji OPG-i i to na kupnju poljoprivredne mehanizacije i priključaka.

Na natječaj se mogu prijaviti mala poljoprivredna gospodarstva koja su sljedećih organizacijskih oblika:

  • Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo
  • Samoopskrbno poljoprivredno gospodarstvo (SOPG)
  • Obrt
  • Trgovačko društvo (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela) Zadruga
  • Zadruga

Podnošenje prijava na Natječaj za Mjeru 1.1.2. traje od 22. listopada 2021. godine do 22. studenog 2021. godine.

Riječ je o potporama lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice – iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Detalji natječaja – na sajtu LAG-a Cetinska krajina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
E-MAIL

Odgovori