Od Knina do Trilja započinje ispitivanje stavova javnosti o važnosti i potencijalu Dinare!

ispitivanje stavova javnosti o važnosti i potencijalu dinare 1

Ako Vas u sljedećih desetak dana posjete terenski ispitivači s kratkim upitnikom, ne brinite – LAG ”Cetina krajina” i udruga Biom provode terensko anketiranje o važnosti i biološkoj raznolikosti Dinare te njenom potencijalu za lokalno stanovništvo.

Istraživanje se provodi kao dio ”Dinara back to LIFE” projekta kojim se dugoročno želi očuvati dinarski travnjaci, poticati na njihovo održivo korištenje te pružiti podršku lokalnom stanovništvu za razvoj poljoprivrednih i turističkih djelatnosti u dinarskom području.

”Živjeti uz Dinaru sigurno ima svoje privilegije i prednosti. Cijelo područje je iznimno prirodno bogatstvo koje treba znati kako koristiti te domaće stanovništvo potaknuti na razvijanje potencijala koje Dinara ima. Zato nam je važno mišljenje domaćeg stanovništva te će nam kroz ovo ispitivanje bit od velike pomoći u daljnjim aktivnostima” , poručuje Melani Glavinić iz udruge Biom.

Anketa je u potpunosti anonimna i traje svega 15 minuta, a nakon ispitivanja slijedi unos i obrada podataka. Rezultati ispitivanja objavit će se na web stranici projekta i u lokalnim medijima, a prikupljeni podaci pomoći će projektnom timu usmjeriti daljnje aktivnosti projekta te vidjeti kako lokalno stanovništvo doživljava Dinaru.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi ovog istraživanja ili želite dodatne informacije, možete kontaktirati broj telefona 021/274 946 ili e-mail: dinarabacktolife@gmail.com. Ispitivači će obići gradove Knin, Sinj, Trilj i Vrlika te općine Hrvace, Kijevo, Otok i Civljane.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
E-MAIL

Odgovori